Start ~ Finsk Lapphund ~ Historik ~ Om oss ~ Mina Hundar ~ Galleri ~ Valpar ~ Länkar


Om oss


Välkommen till Undersvik i vackra Hälsingland!

Jag som har Kennel Maywind heter Marianne Löfstedt och kommer ursprungligen från Linköping, men flyttade till Bollnäs 1972. Familjen består av mig, min man Gunnar och våra tre hundar, två Finska Lapphundar och en Volpino Italiano samt två katter. Gården vi bor i finns i Undersvik, tre mil norr om Bollnäs. Tomten, som är en skogs-/naturtomt på 4000 m2, är inhägnad runtom.
På gården finns en hundgård och ett kombinerat hundhus/hobbyrum. Hundarna vistas i hundgården när vi arbetar, men är alltid tillsammans med oss när vi är hemma.

Mitt främsta intresse är förstås mina hundar och katter. Dessa fantastiska varelser som ger så mycket och är så trofasta och ärliga i hela sitt väsen. Var och en har sin speciella charm och plats i mitt hjärta och alla är de kära medlemmar av familjen. Våra tre barn är utflugna men kommer ofta hit med sina familjer och deltar i livet på gården. Naturen här är storslagen med skog, berg och vatten alldeles inpå knuten. Här lever vi nära naturen med möjlighe att t.ex. fiska, vandra i skogen och bada alldeles i närheten. På vintern har vi nöjet att åka skidor och pimpla m.m. Vintrarna här i Hälsingland är snörika och långa. Det passar perfekt för den Finska Lapphunden som är som gjord för detta klimat!
Utsikt från huset